Mad
24. november 2016Stegt svinekam med sveske-abrikos-fyld og bagte kartofler
Med sødt fyld gør svinekammen sig ekstra godt på et stykke rugbrød dagen efter. Her får du opskriften på stegt svinekam med sveske-abrikos-fyld og bagte kartofler
Af: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft
Stegt svinekam med sveske-abrikos-fyld og bagte kartofler
Antal personer: 4 Ovntid: 50 minutter. Tid: 20 minutter DET SKAL DU BRUGE 1 kg svinekam uden svær 100 g tørrede abrikoser 50 g svesker 1 fed hvidløg 4 kviste rosmarin kødsnor BAGTE KARTOFLER MED FENNIKEL 500 g kartofler 2 fennikler skal og saft af 1 usprøjtet appelsin ½ dl olivenolie 2 kviste rosmarin PYNT evt. lidt rød skovsyre PRØV OGSÅ: Svinekam med spidskålssalatOpskrift - sådan laver du stegt svinekam med sveske-abrikos-fyld og bagte kartofler
Tænd ovnen på 200°. Skær et snit på tværs i svinekammen med en skarp køkkenkniv, så der dannes en lomme ind i stegen på hele længden. Hak abrikoser og svesker. Pil og hak hvidløg. Hak rosmarin. Bland det hele sammen, og stop det ind i stegen. Snør kødsnor omkring stegen, så fyldet holdes på plads. BAGTE KARTOFLER MED FENNIKEL: Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Rens fenniklerne, og skær dem i skiver på langs. Skyl og riv skallen af appelsinen. Pres saften i en skål, og bland den med appelsinskal, olie og hakket rosmarin. Fordel kartofler og fennikler i en bradepande, og læg stegen ovenpå. Fordel olieblandingen ud over steg og grøntsager, og sæt bradepanden i ovnen i ca. 50 minutter. Skær kødet i tynde skiver, og servér stegte kartofler og fennikel til. Pynt evt. med skovsyre.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Jule-frikadeller med quinoa-bønne-salat - Få opskriften her
Tirsdag: Risotto med lilla gulerødder, spinat og ristede svampe - Få opskriften her
Torsdag: Laks med tomat, stjerneanis og bagte rodfrugter - Få opskriften her
Fredag: Krydret andebryst, grønne linser med rødbeder og spinatsalat - Få opskriften her