Stegt flæsk med sprøde løg og kartoffelmos
Foto: Bjørn Jakobsen
Tid: ca. 45 min.
2 pers.
Stegt flæsk
8-12 skiver flæsk
Salt, peber
Kartoffelmos
2 bagekartofler
Lidt yoghurt
½ rød peber
Lidt bladselleri
Lidt porre
Lidt persille og evt. purløg
Yoghurt eller creme fraiche
Lidt mælk
Evt. 1 dl revet ost
Sprøde løg
1 løg
Olivenolie
Evt. sennep
Vi har endnu en dansk klassiker på en ny måde: Ribbensteg med ærtepuré og stegte kartofler
Stegt flæsk
Læg flæskeskiverne i en bradepande, evt. på bagepapir, drys med salt og steg dem sprøde i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min. Læg på køkkenrulle.
Kartoffelmos
Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem møre, det tager ca. 20 min. Mos og bland med hakket peberfrugt, bladselleri og porre, lidt hakket grønt og et par spsk yoghurt. Rør mælk i, til konsistensen er god, og smag til med salt og peber.
Kom mosen i en ovnfast skål, drys evt. med ost og sæt i ovnen ved 225 grader i 12-15 min.
Sprøde løg
Skær løget i tynde ringe og steg dem i olie på en pande. Læg på køkkenrulle, efterhånden som de bliver brune og sprøde. Servér flæsket med mos, løg og evt. sennep til.
Mere flæsk? Lav æbleflæsk på en ny måde med æbler, pærer og valnødder
Kan du bare ikke få nok af dansk mad, så klik dig igennem det store galleri med smørrebrød fra Ida Davidsen: