Mad
19. januar 2009

Sprød salat med råmarinerede jordskokker og tranebær

En god og rustik salat, der er perfekt tilbehør til et godt stykke kød
Af: af Lone Kjær
https://imgix.femina.dk/media/04e8ec0e7d2e41bf96e8041c2ede5d93.jpg

Foto Bjørn Jakobsen

TID: Ca. 20 min.

Råmarinerede jordskokker kræver, at man skrubber knoldene godt og skærer dem i ultratynde skiver.

500 g jordskokker
3 spsk æbleeddike
2 spsk ekstra
jomfruolivenolie
4 skalotteløg
2 hjertesalat
50 g soltørrede tranebær
Friskkværnet peber
Lidt bredbladet persille

1. Skrub jordskokkerne godt og skær dem i ultratynde skiver. Læg skiverne i en skål og hæld æbleeddike og olivenolie over. Drys med ½ tsk salt og lad jordskokkerne stå i ca. 30 min.

2. Hak skalotteløgene og vend dem med jordskokkerne.

3. Skyl salaten og anret den med jordskokker. Drys soltørrede tranebær over og krydr med peber. Top med bredbladet persille.

TIP: Fordi opskrifterne er beregnet som tilbehør, kan fedtenergiprocenten godt overstige de anbefalede 30%.

Energi pr. person: 200 kcal. Fordelt på: protein 8%, kulhydrat 57%, fedt 35%

Læs også