Smelt-på-tungen laks til påskefrokost
foto: Bjørn Jakobsen
Denne ret med laks er superdelikat som forret til påskefrokosten. Gravet laks er let og lækkert, en rigtig appetitvækker til påskefrokosten.
Selve arbejdet med at lave gravet laks tager ikke så lang tid. Tilgengælde kræver det lidt planlægning, for den gravede laks skal hvile i alt i 18 timer - men det er bestemt også ventetiden værd!
Gravet laks med koriander, citronpeber og dildsauce
Tid: 10 min. + hviletid: 18 timer
6 pers.
Det skal du bruge
600 g fersk laks - gerne et helt stykke (bestil det hos fiskehandleren)
2 spsk sukker
2 spsk salt
KRYDDERIER:
2 spsk korianderfrø
2 spsk citronpeber
DILDSAUCE:
2 dl farin
2 tsk dijonsennep
1 spsk tørret dild
ENDVIDERE:
Ristet groft franskbrød
Kørvel
LÆS MERE: Lav den perfekte påskefrokost. Få de 7 lækreste opskrifter til påskefrokosten, her
Sådan gør du
Læg din laks i et fad med kant.
Drys med sukker og salt, og lad den stå i køleskabet i mindst 10 timer.
Fordel korianderfrø over din laks. Drys med citronpeber, og stil den tilbage i køleskabet i mindst 8 timer.
Rør ingredienserne til dildsaucen sammen, smag til med salt og peber.
Skær den gravede laks i tynde skiver (uden skind) og servér med dildsauce, lidt kørvel og ristet brød.