Mad
18. marts 2013

Smelt-på-tungen laks til påskefrokost

Opskrift: Påskefrokost indeholder altid lidt laks, og korianderfrøene i denne giver den et lækkert nyt tvist
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/03/12/paaske-mad/mad3-612x325.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Denne ret med laks er superdelikat som forret til påskefrokosten. Gravet laks er let og lækkert, en rigtig appetitvækker til påskefrokosten.

Selve arbejdet med at lave gravet laks tager ikke så lang tid. Tilgengælde kræver det lidt planlægning, for den gravede laks skal hvile i alt i 18 timer - men det er bestemt også ventetiden værd!

Gravet laks med koriander, citronpeber og dildsauce

Tid: 10 min. + hviletid: 18 timer
6 pers.

Det skal du bruge
600 g fersk laks - gerne et helt stykke (bestil det hos fiskehandleren)
2 spsk sukker
2 spsk salt

KRYDDERIER:
2 spsk korianderfrø
2 spsk citronpeber

DILDSAUCE:
2 dl farin
2 tsk dijonsennep
1 spsk tørret dild

ENDVIDERE:
Ristet groft franskbrød
Kørvel

LÆS MERE: Lav den perfekte påskefrokost. Få de 7 lækreste opskrifter til påskefrokosten, her

Sådan gør du
Læg din laks i et fad med kant.

Drys med sukker og salt, og lad den stå i køleskabet i mindst 10 timer.

Fordel korianderfrø over din laks. Drys med citronpeber, og stil den tilbage i køleskabet i mindst 8 timer.

Rør ingredienserne til dildsaucen sammen, smag til med salt og peber.

Skær den gravede laks i tynde skiver (uden skind) og servér med dildsauce, lidt kørvel og ristet brød.

LÆS MERE: Har du ikke tid til at lade din laks ligge i 18 timer, kan du servere denne lækre råmarinerede laks med vintersalat, se opskriften her

Læs mere om:

Læs også