Små laksebrød
Foto: Henrik Freek Christensen
Små laksebrød 8 stk. til forret, frokost eller appetizer
INGREDIENSER
450 g laksefilet med skind
salt og peber
20 g smør
DRESSING
saft og revet skal af 1 økolime
1 spsk. flydende (nyslynget) honning
1 spsk. valnøddeolie
½-1 tsk. peberrod, fintrevet
1 bundt purløg, snittet
salt og peber
ENDVIDERE
8 skiver ristet franskbrød
karse, purløg eller brøndkarse
Opskrift - sådan laver du små laksebrød
1. Læg laksen i et ovnfast fad; drys med salt og peber, og kom smørklatter over. Bag den i en 180° varm ovn i ca. 18 minutter. Hvis den er i portionsstykker, er 12-14 minutter nok.
2. Tag den ud, og fjern skind og gerne det brune kød under skindet. Pluk laksen i mindre stykker.
3. Pisk limeskal og limesaft, honning, olie, peberrod og purløg sammen, og vend den med laksekødet. Lad det køle af, så konsistensen bliver mere fast. Smag til med salt og peber.
4. Rist brødene, og fordel laksen ovenpå. Pynt med grønt drys, og servér straks.