Mad
14. november 2018

Semidried tomater

Disse hjemmelavede semidried tomater kan bruges i mange sammenhænge: Brug dem for eksempel i salater og sandwich, blendet i mayonnaise, finthakket i smør til en god bøf eller på en pizza
Af: Kristine Høeg
Semidried tomater

Foto: Line Falck Christensen

Disse hjemmelavede semidried tomater kan bruges i mange sammenhænge: Brug dem for eksempel i salater og sandwich, blendet i mayonnaise, finthakket i smør til en god bøf eller på en pizza
4 t og 0 min

Det skal du bruge

  • Tomater - gerne flaske- eller blommetomater
  • Olivenolie
  • Hvidløgsfed
Annonce

Sådan laver du semidried tomater

  1. Tænd ovnen på 110°.
  2. Skær alle tomaterne igennem på langs og læg dem med snitfladen opad på bageplader beklædt med bagepapir.
  3. Pensl tomaterne med olivenolie og tør dem i ovnen i 4-5 timer, eller indtil de begynder at føles bløde uden at være smattede.
  4. Pak dem i fine glas og stik et par pillede hvidløgsfed ned til dem og hæld olivenolie på, til det dækker.
  5. Luk glasset og opbevar i køleskabet.

Inspiration til aftensmåltidet

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.