Mad

Selleribøf med sprøde urter

Ugens torsdagsopskrift er selleribøf med sprøde urter. Få opskriften her







Så er der dømt hippie-vegetar, men selv den mest vegetarforskrækkede måtte tage armene i vejeret, da vi testede den i studiet.

¾ selleri
1 bagekartoffel
salt
olie til stegning

ENDVIDERE:
2 gulerødder
2 persillerødder
2 rødbeder
1 spsk. grov peanutbutter
¼ dl citronsaft
1 spsk. flydende honning
2-3 spsk. olivenolie
salt
½ bundt koriander, groft plukket
rød chili i tynde skiver, efter smag

Skær skrællen af sellerien, og skrub kartoflen. Riv begge dele groft, og kom det i en si med salt. Lad grøntsagerne trække i 10 minutters tid, imens du tilbereder de sprøde grøntsager.
Skræl gulerødder, persillerødder og rødbeder, og lav tynde skiver af dem med en tyndskræller eller på et mandolinjern. Kom alle strimlerne i iskoldt vand indtil servering.
Rør peanutbutteren med citron, honning og olivenolie, og smag dressingen til med salt.
Klem væden fra sellerien, og form 4-6 små "bøffer" ved at trykke massen godt sammen. Steg dem i rigeligt olie på en varm pande, til de er gyldne, sprøde og gennemtilberedte, 8-10 minutter i alt.
Vend de sprøde grøntsagsstrimler med chili og koriander, og anret sprød salat med dressingen sammen med selleribøfferne. Servér straks.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Sørg for, at olien ikke bliver for kold, når du steger de små bøffer. Så suger de nemlig lidt for meget fedt.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Mandag TirsdagOnsdagFredag

Læs mere om: