De nemme kålpakker serveret med kold sur-sød tomatdressing må du simpelthen prøve! Mange har et lidt anstrengt forhold til kål – medmindre det f.eks. er rødkålen til julens lækkerier – men kål er en god grov grøntsag, som både er billig og meget anvendelig. Den er tilmed fuld af vitaminer, mineraler og kostfibre, der gør, at du føler dig mæt i lang tid.
Tid i alt 40 min
Det skal du bruge
450 g hakket kylling
1 tsk salt
1 tsk peber
1 fed hvidløg
1 tsk oregano
2 spsk hvedemel
40 g sorte oliven
40 g soltørrede tomater
6-8 savojkålsblade
600 g små skrubbede kartofler
400 g friske tomater
400 g friske tomater
1 tsk olivenolie
1 knsp sukker
Opskrif - sådan laver du savoypakker med kylling
Rør kylling og salt sammen. Krydr med peber, knust hvidløg og oregano og rør farsen sammen med hvedemel, hakkede oliven og tomat.
Skyl kålbladene og skær det groveste af stokken på bladet fra.
Fordel farsen på bladene, pak dem godt sammen og læg med lukningen nedad i en sigte.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 16 min.
Læg sigten med kålpakkerne i en gryde med en anelse vand og damp dem under låg ca. 10 min. ved lav varme.
Findel tomaterne med hvidvinseddike og olivenolie i en multihakker. Smag til med sukker, salt og peber og server dressingen til kålpakkerne sammen med kartofler.