Mad
11. november 2021

Saltet laks med ingefær og radise

En delikat forret med laks, som er meget let at lave, selv om den er nogle dage undervejs, så er den det værd.
Af: Susanne Palmqvist
forret med laks

Foto: Henrik Freek

En delikat forret med laks, som er meget let at lave, selv om den er nogle dage undervejs, så er den det værd.
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g helt frisk laksefilet (med eller uden skind)
  • 1 spsk. mild olivenolie
  • 2½ spsk. flagesalt
  • 2 spsk. sukker
  • Friskkværnet peber

DRESSING

  • 5 cm frisk ingefær
  • ½-1 spsk. ahornsirup eller flydende honning
  • 1 spsk. citronsaft

PYNT

  • 1 stykke kinaradise
  • 6-8 radiser
  • 1-2 spsk. sorte sesamfrø eller nigellafrø

TILBEHØR

  • Rugbrødschips
Annonce

Opskrift - sådan laver du Saltet laks med ingefær og radise

  1. Skrab laksen helt fri for skæl, eller skær skindet af. Fjern eventuelle ben med en pincet. Frys laksen ved ÷20° i mindst 24 timer. Lad laksen tø let op i køleskabet i ca. 12 timer.
  2. Læg laksen i et lille fad med kanter (ikke metal!), og gnid den med olie. Bland salt, sukker og peber, og drys det over laksen i et jævnt lag. Dæk fadet omhyggeligt med husholdningsfilm. Stil fadet i køleskabet 1-2 døgn. Øs lagen, der dannes, over laksen ved at vippe fadet af og til.
  3. Dressing: Skræl og riv ingefær fint. Rør det sammen med de øvrige ingredienser til en sød-syrlig dressing. Tag laksen op af lagen, og skær den i tynde skiver på skrå – ned til skindet, hvis det er på. Læg skiverne på et fad, og hæld dressingen over. Skræl kinaradisen, og høvl den i tynde spåner. Rens radiserne, og skær dem i meget tynde skiver. Fordel begge dele på laksen, drys med sesamfrø, og servér med rugbrødschips.

TIP: Hvis laksesiden er tynd, er 1 døgns saltning nok, men er den tykkere, er det bedst med 2 døgn.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.