
Salat med gedeost og bagte tomater
11. august 2011300 g små tomater
1 spsk. flydende honning
2 spsk. balsamico
salt og peber
2 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. olivenolie
1 aubergine
olie til stegning
salt
ENDVIDERE:
½ grov flute
olivenolie
100 g rucola
olivenolie
æbleeddike
200 g blød gedeost
75 g ristede græskarkerner
Skær tomaterne i halve, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med honning, balsamico og olivenolie, og krydr med salt og peber og halvdelen af hvidløget. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 25 minutter. Lad dem køle lidt af på pladen.
Skær auberginen i skiver, og steg dem i olie på en varm pande, til de er gyldne. Vend dem, og fordel resten af hvidløget på dem. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og krydr dem med salt.
Skær fluten i skiver; dryp med olivenolie, og rist skiverne på en varm pande eller grillpande.
Vend rucolaen med olie og eddike, og anret den på to store tallerkener. Top med tomater, aubergine, gedeost og græskarkerner, og servér straks med ristet brød.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER



