Sablé breton med råcreme & hindbær
Foto: Lars Ranek
Sablé breton med råcreme & hindbær
Tid: 30 minutter. Hviletid: 2 timer. Bagetid: 20 minutterAntal personer: 6 DET SKAL DU BRUGE4 æggeblommer 200 g sukkerskal af 1 usprøjtet citron200 g blødt smør 275 g hvedemel 1½ tsk. bagepulver 1 nip salt
RÅCREMEkorn af 1 vaniljestang 2 æggeblommer 2 spsk. sukker 2 dl piskefløde
PYNT300 g hindbær flormelis PRØV OGSÅ: Macarons med hindbærcreme
Opskrift - sådan laver du sablé breton med råcreme & hindbær
1. Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker, til det er skummende og tykt. Pisk fintrevet citronskal og blødt smør i. Sigt mel, bagepulver og salt i, og vend rundt med en dejskraber, til dejen er lind og glat. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hvile på køl i 2 timer. 2. Forvarm ovnen til 180° varmluft. Rul dejen ud i 5 mm's tykkelse til en ca. 24 cm bred cirkel, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden i ovnen i 15-20 minutter. Lad den køle af på en bagerist. 3. RÅCREME: Pisk vaniljekorn, æggeblommer og sukker sammen til en luftig masse. Pisk fløden til let skum, og vend det i æggesnapsen. Fordel cremen på den afkølede kagebund, og pynt med hindbær. Sigt lidt flormelis over kagen, og servér straks. TIP: Du kan også stikke bunden ud i små cirkler og lave fine portionskager.