Mad

Rugmelsstegt makrel med brunet smør

2. maj 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er rugmelsstegt makrel med brunet smør. Få opskriften her

Brunet smør er en skøn luksus. Nemt og smager af nødder og SMØR! Elsker det på sprøde, rugmelsstegte makrel ... det er jo fredag.Rugmelsstegt makrel med brunet smør til 2 personer (30 min.)Ingredienser:2 makreller i filetrugmelsmør og olie til stegningsalt Brunet smør:100 g smørTilbehør: 200 g grønne bønnersalt1 spsk. flydende honning3 spsk. æbleeddike2 spsk. olivenolie3 spsk. kapers1 lille rødløg i både500 g kogte kartoflerOpskrift - Sådan laver du rugmelsstegt makrel med brunet smør:1. Tjek makrel for ben, dup dem tørre med køkkenrulle, og vend fileterne i rugmel. Steg dem i olie og smør lige inden servering, og krydr med salt.2. Kom smørret i en lille kasserolle, og lad det brune.3. Nip enderne af bønnerne, og damp bønnerne i saltet vand i 3-5 minutter. De må ikke være rå. Skyl dem i koldt vand.4. Rør honning sammen med eddike, olie, kapers og løg til kapersvinaigrette.Servér stegte makrel med kapersvinaigrette, grønne bønner og kartofler med brunet smør.TIP: Du kan også bruge silde- eller forelfileter i stedet for makrel. Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Asian hot suppe med kylling og spidskål - Få opskriften herTirsdag: Tærte med kartofler, asparges og gedeost - Få opskriften herOnsdag: Hot svin i wrap- Få opskriften herTorsdag: Hakkebøffer med koriandersmør og maste kartofler - Få opskriften her