Rösti med rygeostcreme
Foto: Bjørn Jakobsen
Rösti med rygeostcreme og laks
tid: 25 min.
Ingredienser
500 g kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
2 æg
3 spsk mel evt. ølandshvede
1 spsk stødt spidskommen
Salt, peber
3 dl rapsolie til stegning
100 g rygeost
1 dl yoghurt naturel
½ agurk
1 bdt. radiser
Røget laks
Evt. purløg
Vild med rösti med laks og rygeostcreme? Så prøv også denne opskrift på fish and chips
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Pres væden fra og vrid dem i et rent viskestykke.
Pil løg og hvidløg og riv dem fint og bland løg og kartofler i en skål.
Tilsæt æg, mel, spidskommen, salt og peber og rør det godt sammen.
Varm rigeligt rapsolie på panden og læg et par skefulde kartoffelblanding på panden.
Form »klatterne« til flade kartoffel-pandekager og steg dem ved middelvarme i 3-5 min. på hver side.
Lav to röstier ad gangen og læg dem på en rist, når de er færdigstegte.
Rør rygeosten med yoghurt og smag til med salt og peber.
Rens og skyl agurk og radiser, skær dem i terninger og vend dem i ryge-ostcremen, der serveres til de lune rösti sammen med en skive laks og et drys purløg.
Læs også: opskrift på NOMAs vidunderlige flødeboller med rødbedeskum.
Her får du 6 lækre retter fra det nordiske køkken
Rå hvede-kernesalat Stegte sild og
pink løg En heldig kartoffel-
mad Kold bærsuppe
med nøddeknas Rösti med ryge-
ostcreme Mormors kålsalat
til kotelet