Mad
12. september 2011

Rösti med rygeostcreme

Brug de nordiste råvarer til at lave en lækker omgang rösti med rygeostcreme.
Af: Julie Hey
rösti med rygeostcreme og laks

Foto: Bjørn Jakobsen

Rösti med rygeostcreme og laks

tid: 25 min.

Ingredienser

500 g kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
2 æg
3 spsk mel evt. ølandshvede
1 spsk stødt spidskommen
Salt, peber
3 dl rapsolie til stegning
100 g rygeost
1 dl yoghurt naturel
½ agurk
1 bdt. radiser
Røget laks
Evt. purløg

Vild med rösti med laks og rygeostcreme? Så prøv også denne opskrift på fish and chips

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og riv dem groft.

Pres væden fra og vrid dem i et rent viskestykke.

Pil løg og hvidløg og riv dem fint og bland løg og kartofler i en skål.

Tilsæt æg, mel, spidskommen, salt og peber og rør det godt sammen.

Varm rigeligt rapsolie på panden og læg et par skefulde kartoffelblanding på panden.

Form »klatterne« til flade kartoffel-pandekager og steg dem ved middelvarme i 3-5 min. på hver side.

Lav to röstier ad gangen og læg dem på en rist, når de er færdigstegte.

Rør rygeosten med yoghurt og smag til med salt og peber.

Rens og skyl agurk og radiser, skær dem i terninger og vend dem i ryge-ostcremen, der serveres til de lune rösti sammen med en skive laks og et drys purløg.

Læs mere om:

Læs også