Mad

Rødspættefilet på flødestuvede porrer

af Louisa Lorang 21. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er rødspættefilet på flødestuvede porrer. Få opskriften her

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 bundt porrer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • 4 rødspættefileter
  • 1 spsk. smør
  • salt og peber
  • dild
  • kogte kartofler

Snit porrerne fint. Kom dem i en skål med koldt vand, og skyl dem grundigt, så de er helt fri for sand. Lad dem dryppe af. Tænd ovnen på 185°. Sautér porrerne i lidt olie i en stor, varm gryde. Lad det lige falde sammen, men ikke tage farve. Kom fløde på, og kog det lidt ind. Smag til med salt. Kom porrerne i et ovnfast fad, og rul fiskefileterne sammen. Læg dem på porrerne, top med lidt smør, krydr med salt og peber, og bag dem i den varme ovn i ca. 12-15 minutter, eller til fisken er tilberedt. Servér straks med et drys dild og kogte kartofler til. Opskriften er til 2 personer. Få indkøbslisten til hele ugen her UGENS ANDRE OPSKRIFTER