Mad
22. november 2012Rødbedesalat med linser og feta
Opskrift: Rødbeder er smukke og har en dejlig smag af vinter - prøv dem her rå og i selskab med linser i en mættende og sund salat
Af: Gitte Heidi Rasmussen
foto: Bjørn Jakobsen
Rødbedesalat med linser og feta (Tid: 30 min.)
Ingredienser
100 g grønne linser
300 g rødbede
1 spsk rødvinseddike
1 tsk dijonsennep
1 spsk olivenolie
Salt, peber
1 porre
1 rødløg
Persille
100 g feta/salattern
100 g groft brød
Fremgangsmåde
1. Skyl linserne grundigt i koldt vand og kog dem møre i letsaltet vand.
2. Vend rødbede skåret i tynde skiver og linserne i en marinade af eddike, sennep og olivenolie. Krydr med salt og peber.
3. Bland fintsnittet porre, rødløg i tynde skiver samt hakket persille i salaten.
4. Bræk osten i mindre stykker og fordel den over salaten, der serveres med brød.
Energi pr. person: 609 kcal.
Fordelt på: protein 21%,
kulhydrat 50%, fedt 29%