https://imgix.femina.dk/media/6e02857a90b342c5b5ea5edbb2836555.jpg
Mad

Ristet torsk med salsa verde

4. april 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er ristet torsk med salsa verde. Få opskriften her

½ bundt forårsløg
½ fed hvidløg
2 spsk. kapers
evt. 3-4 ansjoser
2 tsk. dijonsennep
1 håndfuld basilikumblade
1 lille håndfuld mynteblade
2 håndfulde bredbladet persille
2 spsk. æbleeddike
1 dl virkelig god olivenolie
salt og peber
ENDVIDERE:
300 g torsk med skind, uden ben
lidt olie til stegning
TILBEHØR:
500 g ristede kartofler
citronbåde
100 g blandet salat
Skær forårsløgene i grove stykker. Kom forårsløg, hvidløg, kapers, ansjoser og sennep i en foodprocessor eller minihakker, og blend. Tilsæt basilikum, mynte og persille, og blend igen. Kom eddiken i og til sidst olien, lidt ad gangen. Blend, til salsaen er dejlig og cremet, men stadig har en smule tekstur. Smag til med salt og peber.
Del torsken i 2 pæne stykker; rids skindet, og steg den med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande. Steg, til den er næsten gennemstegt. Justér evt. varmen lidt ned, så den ikke bliver brændt, men gylden. Tag panden af varmen, vend torsken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med lidt salt, og servér straks med salsa verde, kartofler, citron og salat.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/895765e9ef8a47c7bad72fa129fe2cbf.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/58af41bd6d7a45ba8990e82747796695.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/c3c52e16bb0f484e868a2f6b20b1d29e.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/e9ca00d76df6428a8f667f7acda37212.jpg

Læs også