Mad

Ristet lyssej med ærtemos og ristet citron

af Louisa Lorang 31. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er ristet lyssej med ærtemos og ristet citron. Få opskriften her

Når du rister citronen, bliver den mild og mere sød i smagen. Den varme citronsaft er fantastisk på fisk og især sammen med den søde ærtemós.

200 g ærter optøet fra frost50 g mascarpone1-3 tsk. fintrevet peberrodsalt1-2 spsk. citronsaft

ENDVIDERE:300 g lyssej eller torsk, uden skind og benlidt olie til stegningsaltlidt plukket brøndkarse

TILBEHØR:1 citronsalatristede kartofler

Blend ærterne med mascarpone, og smag til med peberrod, salt og citron.

Rist fisken i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på den ene side; tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt, og top med brøndkarse lige inden servering.

Skær de yderste ender af citronen; del den på midten, og rist den på en tør, varm pande, med den store skæreflade nedad.

Servér fisken på ærtemós med saft af varm citron, salat og ristede kartofler til.

Opskriften er til 2 personer

TIP: Brug den fisk, du kan lide, og den, der ser bedst ud hos din fiskehandler. Oplagte valg er torsk, kuller, hellefisk eller lange.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Onsdag

Torsdag

Fredag