Pizza med squash

Foto: Anders Schønnemann
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
ca. 250 g durumhvede
mel til udrulning
ENDVIDERE:
4 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
salt
½ squash i tynde skiver
2 bøffelmozzarellaer a 125 g
80 g parmaskinke
TILBEHØR:
1 spsk. flydende honning
1 tsk. fintrevet skal af økocitron
3 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
½ squash i tynde skiver
100 g rucola
Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie og mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220°. Varm to bageplader op i ovnen.
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med det meste af olien. Fordel squashskiver i et tyndt lag på pizzaerne, og top med mozzarella og det sidste hvidløgsolie.
Bag pizzaerne på varme bageplader i 8-12 minutter afhængigt af ovnen, til de er gyldne og sprøde. Læg parmaskinke på de varme pizzaer.
Rør honning, citronskal, citronsaft og olivenolie sammen. Vend squashskiver og rucola med dressingen.
Top de brandvarme pizzaer med rå squashsalat, og servér straks.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER



