Mad

Pizza med squash

af Louisa Lorang 10. maj 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er pizza med squash. Få opskriften her

25 g gær1½ dl lunet vand (ca. 37°)1 tsk. salt½ tsk. sukker2 spsk. olivenolieca. 250 g durumhvedemel til udrulningENDVIDERE:4 spsk. olivenolie1 fed hvidløg, pressetsalt½ squash i tynde skiver2 bøffelmozzarellaer a 125 g80 g parmaskinkeTILBEHØR:1 spsk. flydende honning1 tsk. fintrevet skal af økocitron3 spsk. citronsaft2 spsk. olivenolie½ squash i tynde skiver100 g rucolaRør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie og mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time.Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220°. Varm to bageplader op i ovnen.Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med det meste af olien. Fordel squashskiver i et tyndt lag på pizzaerne, og top med mozzarella og det sidste hvidløgsolie.Bag pizzaerne på varme bageplader i 8-12 minutter afhængigt af ovnen, til de er gyldne og sprøde. Læg parmaskinke på de varme pizzaer.Rør honning, citronskal, citronsaft og olivenolie sammen. Vend squashskiver og rucola med dressingen.Top de brandvarme pizzaer med rå squashsalat, og servér straks.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER