Pizza med rosenkål og mascarpone
Mad

Pizza med rosenkål og mascarpone

21. februar 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er pizza med rosenkål og mascarpone. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 25 g gær
  • 2½ dl lunet vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • ca. 450 g hvedemel
  • mel til udrulning

ENDVIDERE:

  • 2 fed hvidløg, presset
  • ¼ dl olivenolie
  • 200 g mascarpone
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 200 g rosenkål, revet eller fintsnittet
  • 50 g revet parmesan
  • masser af friskkværnet peber

Opløs gæren i lunet vand. Kom salt, sukker og olie i, og rør til sidst melet i, lidt ad gangen, til dejen kan æltes. Ælt dejen, til den er blød og smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter (eller natten over i køleskab, hvis du har tid).

Tænd ovnen på 300° (gerne varmluft), og sæt to plader i ovnen. Del dejen i to, og rul dem ud så tyndt som muligt på hver sit stykke bagepapir.

Rør hvidløg og olie. Pensl pizzaen med olien, og kom mascarpone, rødløg og rosenkål på.

Drys med lidt salt, og løft bagepapir og pizza over på en varm plade. Bag pizzaen, til den er sprød, og osten er gylden. Det tager fra 6 til 12 minutter, afhængigt af hvor varm din ovn er. Drys med parmesan, og krydr med masser af sort peber. Servér straks.

Læs også