Mad

Pizza med rosenkål og mascarpone

af Louisa Lorang 31. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er pizza med rosenkål og mascarpone. Få opskriften her

YES!!!! Det er altså en fejl ikke at spise rosenkål. Jeg elsker dem og hylder dem igen og igen. Selv på pizza!

25 g gær2½ dl lunet vand2 tsk. salt1 tsk. sukker2 spsk. olivenolieca. 450 g hvedemelmel til udrulning

ENDVIDERE:2 fed hvidløg, presset¼ dl olivenolie200 g mascarpone1 rødløg i tynde skiver200 g rosenkål, revet eller fintsnittet50 g revet parmesanmasser af friskkværnet peber

Opløs gæren i lunet vand. Kom salt, sukker og olie i, og rør til sidst melet i, lidt ad gangen, til dejen kan æltes. Ælt dejen, til den er blød og smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter (eller natten over i køleskab, hvis du har tid).

Tænd ovnen på 300° (gerne varmluft), og sæt to plader i ovnen. Del dejen i to, og rul dem ud så tyndt som muligt på hver sit stykke bagepapir.

Rør hvidløg og olie. Pensl pizzaen med olien, og kom mascarpone, rødløg og rosenkål på.

Drys med lidt salt, og løft bagepapir og pizza over på en varm plade. Bag pizzaen, til den er sprød, og osten er gylden. Det tager fra 6 til 12 minutter, afhængigt af hvor varm din ovn er. Drys med parmesan, og krydr med masser af sort peber. Servér straks.

Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Torsdag

Fredag