Mad
15. oktober 2021

Perfekte Madeleinekager

Madeleinekager er små franske kager der minder om sandkage. De bages i forme som muslingskaller. Få opskriften her
Af: Timm Vladimir
Kageform med madeleinekager

Foto: Columbus Leth

Madeleinekager er små franske kager der minder om sandkage. De bages i forme som muslingskaller. Få opskriften her
20 min16 stk
Tid i alt 2 t og 20 min

MADELEINEKAGER

  • 100 g smør
  • 130 g hvedemel
  • 130 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. citronskal

PYNT

  • flormelis

DU SKAL OGSÅ BRUGE

  • madeleineforme af metal eller silikone
Annonce

Opskrift - sådan laver du madeleinekager

  1. Brun smørret ved at smelte det i en gryde under omrøring, til det tager farve og dufter lidt af nødder. Tag gryden af varmen, og si bundfaldet fra. Rør mel og sukker sammen i en skål. Pisk æg, vaniljepulver, salt, citronsaft og fintrevet citronskal sammen i en anden skål, til det skummer. Vend æggemassen let sammen med melblandingen, brug en dejskraber. Tilsæt det brunede smør (gem lidt til pensling), og fortsæt med at røre med dejskraberen, til dejen samler sig. Lad dejen hvile på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.
  2. Pensl formene med brunet smør, og stil dem evt. i fryseren i par minutter, så smørret stivner. Forvarm ovnen til 190°. Hæld dejen i formene, og bag kagerne i 12-14 minutter. Tjek kagerne efter 10 minutter, og flyt evt. formene rundt, så alle kagerne bliver ens bagt. Kagerne er færdige, når de er bløde og retter sig op igen, når du trykker let på dem. Lad kagerne køle lidt af i formene, og tag dem så forsigtigt ud. Afkøl på en bagerist, og drys med flormelis.

OBS: Hviletid: 2 timer - gerne natten over.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.