Pavlova med citrusfrugter i vaniljesirup
Tid: 30 minutter. Bagetid: 1 time + afkøling Antal: 8 kager DET SKAL DU BRUGE 150 g æggehvider 220 g rørsukker 1 tsk. lys lagereddike CITRUSFRUGTER I VANILJESIRUP ½ vaniljestang 2 dl vand 4 spsk. rørsukker 2 appelsiner 2 røde grapefrugter TIL SERVERING: 2 dl piskefløde 50 g usaltede pistacienødder
PRØV OGSÅ: Pavlova med hvid chokoladecreme og granatæble
Opskrift - sådan laver du pavlova med citrusfrugter i vaniljesirup
1. Tænd ovnen på 150°. Pisk æggeviderne, til de er akkurat stive. Tilsæt sukkeret, 1 spsk. ad gangen med 30 sekunders mellemrum. Pisk videre i 6 minutter. Tilsæt eddike, og pisk igen i 2 minutter. Fordel massen med en spiseske i 8 lige store portioner på en bageplade beklædt med bagepapir. Skru ovnen ned til 120°, og bag marengsene i 60 minutter. Sluk for ovnen, og lad kagerne køle helt af i ovnen. 2. CITRUSFRUGTER I VANILJESIRUP: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille kniv. Bring vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg i kog i en lille gryde. Lad siruppen simre i 3 minutter. Skær skrællen og den hvide hinde af appelsiner og grapefrugter med en skarp kniv. Skær appelsinerne i tynde skiver, og skær grapefrugterne i fileter uden hinder. Læg citrusfrugterne i en skål, og hæld den varme vaniljesirup over dem. Lad dem trække i skålen i 30 minutter inden servering. 3. SERVERING: Pisk fløden til blødt skum. Hak pistacienødderne groft. Anret hver marengs med flødeskum, citrusfrugter, sirup og et drys hakkede pistacienødder.
PRØV OGSÅ: Italiensk ostekage med mandler og citrusfrugter