
Paté med spinat og valnødder

Foto: Anders Schønnemann
(15-20 skiver)
300 g helbladet, frosset spinat
15 g smør eller 1 spsk. olie
2 skiver hvidt brød uden skorpe
1½ dl piskefløde
300 g hakket kalve- eller
svinekød eller en blanding
400-450 g hakket kyllingekød
1 æg (str. L eller XL )
1 tsk. revet muskatnød
3 tsk. groft salt
kværnet peber
1 bdt. forårsløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
75 g valnøddekerner,
grofthakkede
Lidt olie til formen
bagepapir
1 form på 1½ l eller 2
mindre forme
PYNT:
valnødder
TILBEHØR:
små oliven, en blandet salat og brød
Tø først spinaten op i en gryde med smør eller olie. Kom den i en sigte, og tryk væden af. Køl den af.
Bræk brødet i stykker, og hæld fløden over. Vent 5 minutter, og rør kød, æg og krydderier i, så farsen er fast, men lidt "blød". Rør spinat, forårsløg, hvidløg og valnødder i. Smør formen let med olie, og kom evt. bagepapir i (så er det nemt af løfte den færdige pate ud). Kom farsen i, og glat overfalden. Pynt med valnødder. Bag den på næstnederste rille i en 175° varm ovn, til kanterne slipper. Bagetiden er 50-75 minutter efter formens størrelse. Lad patéen køle helt af. Vend den ud, og skær i skiver.
RELEVANTE LINKS


