![https://imgix.femina.dk/media/9e8aac57989846238514cba4e0f53257.jpg](https://imgix.femina.dk/media/9e8aac57989846238514cba4e0f53257.jpg?auto=format,compress&fit=min&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=414:548)
Paté med spinat og valnødder
3. maj 2011
(15-20 skiver)
300 g helbladet, frosset spinat
15 g smør eller 1 spsk. olie
2 skiver hvidt brød uden skorpe
1½ dl piskefløde
300 g hakket kalve- eller
svinekød eller en blanding
400-450 g hakket kyllingekød
1 æg (str. L eller XL )
1 tsk. revet muskatnød
3 tsk. groft salt
kværnet peber
1 bdt. forårsløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
75 g valnøddekerner,
grofthakkede
Lidt olie til formen
bagepapir
1 form på 1½ l eller 2
mindre forme
PYNT:
valnødder
TILBEHØR:
små oliven, en blandet salat og brød
Tø først spinaten op i en gryde med smør eller olie. Kom den i en sigte, og tryk væden af. Køl den af.
Bræk brødet i stykker, og hæld fløden over. Vent 5 minutter, og rør kød, æg og krydderier i, så farsen er fast, men lidt "blød". Rør spinat, forårsløg, hvidløg og valnødder i. Smør formen let med olie, og kom evt. bagepapir i (så er det nemt af løfte den færdige pate ud). Kom farsen i, og glat overfalden. Pynt med valnødder. Bag den på næstnederste rille i en 175° varm ovn, til kanterne slipper. Bagetiden er 50-75 minutter efter formens størrelse. Lad patéen køle helt af. Vend den ud, og skær i skiver.
RELEVANTE LINKS
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/3afac4769e4c4f97a312b7b8fde14347.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/3afac4769e4c4f97a312b7b8fde14347.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/482dfcd36ddf4a76b3fbc963c23cf8f1.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/482dfcd36ddf4a76b3fbc963c23cf8f1.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/358e9db10a6143daa48c0caaad209b86.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/358e9db10a6143daa48c0caaad209b86.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)