Pastagratin med kylling
Foto: Martin Tanggaard
Med en rest kylling er denne mumsede pastagratin hurtig og nem aftensmad, men den er også værd at koge et par kyllingebryster for. Du kan bruge fuldkornspasta hvis du har lyst, og retten vil også være lækker med grøntsager i stedet for kød, hvis du har kødfri dag. Opskriften rækker til fire personer og tager ca. 1 time at lave.
Du skal bruge:
350 g pasta
1 blomkål
1 spsk. smør
1½ spsk. mel
1 dl vand fra blomkålen
5 dl sødmælk
150 g cheddarost
ca. 300 g kyllingebryst
Muskatnød, salt og peber
Pynt
5 stilke frisk persille
25 g hasselnødder
Rester af kylling? Prøv også disse delikate rispapirruller!
Sådan gør du:
Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisning på emballagen.
Skær blomkålen i små stykker og kog den mør i saltet vand – gem lidt af kogevandet.
Smelt smørret i en lille gryde, pisk mel i og pisk det varme kogevand i lidt ad gangen. Hæld mælken i lidt ad gangen og kog op. Smag til med muskat, salt og peber.
Riv osten.
Skær kødet i mindre stykker.
Vend pasta, blomkål, kød og halvdelen af osten sammen og fordel det i en stor eller fire mindre ovnfaste skåle.
Hæld sovsen over og drys resten af osten over.
Bag gratinen i ca. 20 minutter ved 180°, eller til overfladen er lysebrun og bobler.
Hak persille og hasselnødder og drys det over de færdige gratiner.