Mad

Pasta med pesto og røget laks

af Louisa Lorang 29. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er pasta med pesto og røget laks. Få opskriften her

Nem aftensmad. Lav en stor portion pesto, nu du er i gang. Så er der allerede gjort klar til senere på ugen.

4 håndfulde basilikumblade1 lille fed hvidløg30 g ristede pinjekerner50 g parmesan½ dl olivenoliesalt

ENDVIDERE:250 g frisk pastasalt100 g røget laks

SALAT:100 g blandet salat2 revne gulerødder1 rødløg i tynde bådeolivenolie og æbleeddikesalt og peber

Blend basilikum, hvidløg, pinjekerner og parmesan sammen. Tilsæt olivenolien lidt ad gangen, og smag til med salt. HUSK: Gem halvdelen af pestoen til onsdag.Kog pastaen i rigeligt, saltet vand i et par minutter, eller til den er al dente. Dræn vandet fra; vend den med den resterende halvdel af pestoen, og smag til med salt.Servér straks toppet med røget laks og med en salat af gulerødder og rødløg vendt med olie og eddike og smagt til med salt og peber.Opskriften er til 2 personer.

TIP: Opbevar pestoen i køleskabet i et skoldet glas og med en smule olivenolie på toppen

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER