Mad
16. juli 2015Panna cotta al limone
Panna cotta er italienernes svar på vores citronfromage er en fløjlsblød creme med en frisk smag - få på panna cotta al limone opskriften her
Af: Inge Skovdal

Foto: Skovdal.dk
Panna cotta al limone til 4 personer
Tid: 20 minutter. Hviletid: Mindst 4 timer. DET SKAL DU BRUGE TIL PANNA COTTA 1 vaniljestang½ l piskefløde½ dl rørsukker3 blade husblas1 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal CITRONSIRUP1 dl vand1 dl sukkersaft og skal af 1 usprøjtet citron PYNT1 dl piskeflødelidt revet usprøjtet citronskalOpskrift - sådan laver du panna cotta al limone
1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring forsigtigt fløden i kog sammen med vaniljekorn og vaniljebælg. Tilsæt sukker, og lad det simre i 5 minutter. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Fjern vaniljebælgen fra fløden, og tilsæt citronskal. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og smelt den under omrøring i den varme fløde, til den er helt opløst. Fordel cremen i 4 glas, og sæt dem i køleskabet i mindst 4 timer og gerne til dagen efter. 2. Citronsirup: Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Tilsæt citronsaft og fintrevet citronskal, og kog i yderligere 3 minutter. Køl siruppen af i køleskabet. 3. Servering: Pisk fløden til skum. Servér panna cotta’erne med citronsirup på toppen, og pynt med flødeskum og fintrevet citronskal. PRØV OGSÅ: Det danske svar på panna cotta - citronfromage - som vor mormor lavede den