Mad
16. juli 2015

Panna cotta al limone

Panna cotta er italienernes svar pÄ vores citronfromage er en flÞjlsblÞd creme med en frisk smag - fÄ pÄ panna cotta al limone opskriften her
Af: Inge Skovdal
Panna cotta med flĂždeskum og citronsirup

Foto: Skovdal.dk

Panna cotta al limone til 4 personer

Tid: 20 minutter. Hviletid: Mindst 4 timer. DET SKAL DU BRUGE TIL PANNA COTTA 1 vaniljestangœ l piskeflĂždeœ dl rĂžrsukker3 blade husblas1 tsk. fintrevet usprĂžjtet citronskal CITRONSIRUP1 dl vand1 dl sukkersaft og skal af 1 usprĂžjtet citron PYNT1 dl piskeflĂždelidt revet usprĂžjtet citronskal

Opskrift - sÄdan laver du panna cotta al limone

1. FlĂŠk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring forsigtigt flĂžden i kog sammen med vaniljekorn og vaniljebĂŠlg. TilsĂŠt sukker, og lad det simre i 5 minutter. LĂŠg husblas i blĂžd i koldt vand i 5 minutter. Fjern vaniljebĂŠlgen fra flĂžden, og tilsĂŠt citronskal. Tag husblassen op af udblĂždningsvandet, og smelt den under omrĂžring i den varme flĂžde, til den er helt oplĂžst. Fordel cremen i 4 glas, og sĂŠt dem i kĂžleskabet i mindst 4 timer og gerne til dagen efter. 2. Citronsirup: Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er oplĂžst. TilsĂŠt citronsaft og fintrevet citronskal, og kog i yderligere 3 minutter. KĂžl siruppen af i kĂžleskabet. 3. Servering: Pisk flĂžden til skum. ServĂ©r panna cotta’erne med citronsirup pĂ„ toppen, og pynt med flĂždeskum og fintrevet citronskal. PRØV OGSÅ: Det danske svar pĂ„ panna cotta - citronfromage - som vor mormor lavede den
https://imgix.femina.dk/desserter_artikel_banner_620x150_0.jpg

LĂŠs mere om:

LÊs ogsÄ

Bliv medlem af femina+

Du skal vÊre medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrÊnset adgang til alt indhold.