Mad
31. marts 2021

Pandekager med spinat og gedeost

Opskrift: Her får du en fortryllende opskrift på pandekager med spinat og gedeost, der giver den traditionelle aftensmad et forfriskende pust
Af: Julie Hey
Spinatpandekager med gedeost

Foto: Bjørn Jakobsen

Opskrift: Her får du en fortryllende opskrift på pandekager med spinat og gedeost, der giver den traditionelle aftensmad et forfriskende pust
Tid i alt 45 min

Pandekagedej

  • 3 æg
  • 3-3½ dl sødmælk
  • 1 nip salt
  • 130-150 g hvedemel
  • Smør til bagning
  • Salt og peber

Spinatpandekager med gedeost

  • 200-300 g spædespinatblade
  • 250 g kantareller
  • 4 skiver god gedeost
Annonce

Sådan laver du pandekager med spinat og gedeost

  1. Pandekagedej: Pisk æg, mælk og salt.
  2. Bland og si de tørre ingredienser, og rør mælkeblandingen i. Lad dejen hvile i køleskabet i ½-1 time.
  3. Spinatpandekager med gedeost: Skyl spinatbladene grundigt, tag en håndfuld pæne blade fra og læg dem fladt på et rent viskestykke.
  4. Hæld lidt dej på en varm pande, læg straks et par spinatblade på dejen, pensl med lidt ekstra dej og bag pandekagen på begge sider i lidt smør. Bag alle pandekagerne på samme måde.
  5. Tænd ovnen på grill.
  6. Rens og steg kantarellerne i smør på panden i et par min.
  7. Tilsæt resten af spinatbladene og rist dem let, til de falder sammen. Smag til med salt og peber.
  8. Skær gedeosten i fire tykke skiver, læg dem i et ovnfast fad og grill dem i ovnen i ca. 2 min.
  9. Varm et par spinat-pandekager op på panden og servér med den varme gedeost og kantarel- og spinatblandingen.

LÆS MERE: Har du været på svampejagt, og mangler inspiration - så har SØNDAG samlet sæsonens bedste svampeopskrifter til dig. Du kan se opskrifterne her

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.