Mad
29. december 2016Ovndampet torsk og appelsinmarineret grønkål med hasselnødder
Torskekødet har godt af nænsom tilberedning i ovnen, så det bevarer sin delikate smag og struktur. Her får du opskriften på ovndampet torsk og appelsinmarineret grønkål med hasselnødder
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Ovndampet torsk og appelsinmarineret grønkål med hasselnødder
Tid: 30 minutter. Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 600 g torskefilet med skind 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber ½ dl vand APPELSINMARINERET GRØNKÅL MED HASSELNØDDER 250 g frisk grønkål 100 g afskallede hasselnødder skal og saft af 1 usprøjtet appelsin ½ dl vand ½ dl sukker ½ dl olivenolie salt og friskkværnet peber TILBEHØR 4 skiver ristet brød PRØV OGSÅ: Confiteret torsk med kapers og citron
Opskrift - sådan laver du ovndampet torsk og appelsinmarineret grønkål med hasselnødder
1. Tænd ovnen på 130°. Læg torskefileten på bagepapir i en bradepande. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Hæld ½ dl vand i bradepanden, og bag torskefileten i ovnen i 25 minutter. 2. APPELSINMARINERET GRØNKÅL MED HASSELNØDDER: Bring en gryde med saltet vand i kog. Pluk grønkålen, og skyl den godt. Læg kålen i det kogende vand i 1 minut. Hæld vandet fra, og afkøl kålen i koldt vand. Rist nødderne gyldne på en tør pande. Skyl og skær skallen af appelsinen med en tyndskræller (undgå det hvide, det har en bitter smag). Snit appelsinskallen i tynde strimler, og pres saften over en skål. Kog vand, appelsinsaft og sukker sammen, til sukkeret smelter. Kog appelsinstrimlerne i lagen i 2 minutter, og afkøl lagen. Rør en dressing sammen af olie, ½ dl af appelsinlagen og salt og peber. Bland grønkål og nødder sammen med dressingen. Servér grønkålen sammen med dampet torsk og ristet brød.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Grov kyllingeburger med squash og grøn pesto – Få opskriften her
Onsdag: Indisk linsesuppe med krydret svinemørbrad og myntecreme – Få opskriften her
Torsdag: Lammefrikassé med kastanjer, gulerødder og rødløg – Få opskriften her
Fredag: Bøf med broccoli-avocado-salat, chilifritter og sesamsauce – Få opskriften her