Mad
10. november 2021

Confiteret torsk med kapers og citron

Egentlig er torsken ikke confiteret – den er nærmere pocheret i den hede olie. Resultatet er en karakteristisk, fortættet smag, som du måske kender fra f.eks. confiterede andelår.
Af: Timm Vladimir
torsk hovedret

Foto: Columbus Leth

Egentlig er torsken ikke confiteret – den er nærmere pocheret i den hede olie. Resultatet er en karakteristisk, fortættet smag, som du måske kender fra f.eks. confiterede andelår.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 torskefileter, gerne store stykker af 200 g
  • 6 spsk. kapers
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • ½ l olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

RÅ FENNIKELSALAT

  • 1 fennikel
  • salt

TILBEHØR

  • skal af 1 usprøjtet citron
  • brød
Annonce

Confiteret torsk med kapers og citron

  1. Rå fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand i 20 minutter, så bliver de helt sprøde. Tag skiverne op af vandet, tør dem, og krydr med salt.
  2. Confiteret torsk: Bland kapers og fintrevet citronskal i olien, og varm det langsomt op i en dyb pande. Tjek med et termometer, at olien er 80-90°, og sænk så torskestykkerne ned i olien et ad gangen med en hulske.
  3. Steg fisken i 15-20 minutter, til den er lige akkurat tilberedt. Tag torsken op af olien med hulskeen, og servér den med friskrevet citronskal, lidt af den varme olie med kapers, fennikelsalaten og godt brød.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.