Fennikel og rødbede klæ’r hinanden og er især godt tilbehør til fisk og lyst kød. Fennikelfrø fås hos velassorterede grønthandlere og i større supermarkeder og kan krydre mange retter.
Af: Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Fennikel og rødbede klæ’r hinanden og er især godt tilbehør til fisk og lyst kød. Fennikelfrø fås hos velassorterede grønthandlere og i større supermarkeder og kan krydre mange retter.
2 personer
DET SKAL DU BRUGE
400 g fisk i filet, f.eks. rødspættefileter
15 g blødt smør
fintrevetskal af 1 lille økocitron
1 spsk. hakket persille
salt og kværnet peber
1 bdt. rødbeder
1 spsk. tørrede fennikelfrø
salt og kværnet peber
olie
1 fennikel i tynde skiver
drys af hakket persille eller fennikeltop
Annonce
Opskrift - Sådan laver du ovnbagt fisk med rødbeder og fennikel
Skræl rødbederne (brug plastikhandsker), og skær dem i både. Vend dem med olie, peber og letknuste fennikelfrø. Bred dem ud på bagepapir eller i et fad, og bag dem i ca. 25 minutter i en 200° varm ovn. Drys med salt til sidst.
Rør smørret med citron og persille, og smør et tyndt lag på hver fiskefilet. Drys med salt og peber. Rul dem sammen, og kom lidt smør på toppen. Læg dem i et ovnfast fad, og bag dem med i ovnen i ca. 10 minutter.
Snit fenniklen meget tyndt, og steg den i lidt olie i 5 minutter. Krydr med salt og peber. Hak den grønne top, og vend den i. Anret fisken på fenniklen, og giv rødbederne til.