Mad

Ossobuco med mos og løgsalat

af Louisa Lorang 22. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er ossobuco med mos og løgsalat. Få opskriften her

Jeg elsker at få serveret slowfood, når jeg er ude. Ossobucoen er nem at lave og oplagt at invitere gæster på. Eller nyd retten i to dage, hvis du ikke vil dele.

8 skiver kalveskankmel1 spsk. smør + 2 spsk. olie til stegningsalt og peber2 persillerødder i grove stykker2 gulerødder i grove stykker2 spsk. tomatpuré2 dl hvidvin7-9 dl vand eller hønsebouillon1 lille bundt timian

MÓS:1½ kg store kartofler, skrællede2 spsk. smør2-3 dl sødmælksalt

LØGSALAT:¼ dl citronsaft1 spsk. sukker1 tsk. chiliflager3 rødløg i ultra tynde skiver2 håndfulde bredbladet persille

Vend kalveskankene i mel, og brun dem grundigt i smør og olie i en stor, tykbundet gryde. Tag dem op, og brun persillerødder og gulerødder let. Tilsæt tomatpuré, og kom kødet tilbage i gryden. Kom hvidvin på, og lad det koge op. Tilsæt vand og timian, og lad skankene simre under låg i 1½ time, eller til de er møre. Tjek undervejs, om de mangler væde. Si saucen, kom sauce og skank i en ren gryde, og lad det blive helt varmt igen. Smag til med salt, og justér evt. med en anelse sukker.Kog imens kartoflerne helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre under låg. Mós dem med smør; tilsæt mælk efter behov, og smag til med salt.Rør citronsaft, sukker og chiliflager sammen, til sukkeret er opløst. Vend løg i, og lad dem trække i 5-10 minutter. Snit persillen fint, og vend den i lige inden servering.Servér ossobuco toppet med løgsalat og med mós til.Opskriften er til 4 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag