Ossobuco med mos og løgsalat
Mad

Ossobuco med mos og løgsalat

1. februar 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ossobuco med mos og løgsalat er en rigtig fredagsopskrift. Få opskriften her
4 personer

Ossobuco

  • 8 skiver kalveskank
  • mel
  • 1 spsk. smør + 2 spsk. olie til stegning
  • salt og peber
  • 2 persillerødder i grove stykker
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 dl hvidvin
  • 7-9 dl vand eller hønsebouillon
  • 1 lille bundt timian

Mos

  • 1½ kg store kartofler, skrællede
  • 2 spsk. smør
  • 2-3 dl sødmælk
  • salt

Løgsalat

  • ¼ dl citronsaft
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. chiliflager
  • 3 rødløg i ultra tynde skiver
  • 2 håndfulde bredbladet persille

Sådan laver du Ossobuco med mos og løgsalat

  1. Vend kalveskankene i mel, og brun dem grundigt i smør og olie i en stor, tykbundet gryde. Tag dem op, og brun persillerødder og gulerødder let. Tilsæt tomatpuré, og kom kødet tilbage i gryden. Kom hvidvin på, og lad det koge op. Tilsæt vand og timian, og lad skankene simre under låg i 1½ time, eller til de er møre. Tjek undervejs, om de mangler væde. Si saucen, kom sauce og skank i en ren gryde, og lad det blive helt varmt igen. Smag til med salt, og justér evt. med en anelse sukker.
  2. Kog imens kartoflerne helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre under låg. Mós dem med smør; tilsæt mælk efter behov, og smag til med salt.
  3. Rør citronsaft, sukker og chiliflager sammen, til sukkeret er opløst. Vend løg i, og lad dem trække i 5-10 minutter. Snit persillen fint, og vend den i lige inden servering.
  4. Servér ossobuco toppet med løgsalat og med mós til.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også