Oksegryde med øl og svampe
Mad

Oksegryde med øl og svampe

1. juli 2021
Af: Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Dejlig tæt og aromatisk ret med en skøn sauce, men bliv ikke fristet til at lave for meget sauce, for så bliver smagen ikke den samme. Det kan betale sig at finde en god fond/bouillon. Stegetiden afhænger af, hvilken kødtype du bruger
6 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

Det skal du bruge

  • 1-1¼ kg oksetykkam eller tykstegsfilet
  • 2 spsk. olie
  • 2 mellemstore løg i terninger/tynde skiver
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 3 kviste timian
  • 2 persillerødder i terninger (eller selleri/pastinak), 300-400 g
  • 33 cl mørkt øl, f.eks. ale
  • 1½ spsk. balsamico (vineddike)
  • 2-3 dl oksebouillon/god fond (f.eks. frossen fra Cofoco i Torvehallerne)
  • 300-400 g blandede svampe
  • lidt smør/olie
  • 2-3 tsk. majsstivelse/lys saucejævner
  • hakket persille

Opskrift - sådan laver du oksegryde med øl og svampe

  1. Skær kødet i terninger eller 1 cm tykke skiver a la bankekød.
  2. Brun dem godt. Tag dem op, og svits løg, urter og timian.
  3. Læg kødet tilbage i gryden, og hæld øl, eddike og bouillon over.
  4. Kog det lidt ind, kødet skal kun lige være knap dækket. Lad det simre i 1 time under låg, eller til kødet er næsten mørt.
  5. Rens/børst svampene, og rist dem på panden i lidt smør/olie. Kom dem i gryden, og lad det simre i endnu 15 minutter.
  6. Jævn saucen lidt, og smag til med salt og peber.
  7. Servér med persilledrys og en god mos.

Prøv også: Fyldte kyllingelår med timian og tomat

Læs mere om:

Læs også