Mad

Mørbradgryde

af Louisa Lorang 11. oktober 2010
Foto: Anders Schønnemann
Mørbradgryde er en god opskrift til både hverdag og fest. Få opskriften her!

Mørbradgryde til 2 personer:

3 bagekartofler1 spsk. smør1 dl mælk300 g oksemørbrad i strimler (af spidser eller mørbradhoved)salt og peberolie til stegning300 g blandede svampe2 fed hvidløg i tynde skiver1 lille håndfuld plukket timian2½ dl varm hønsefondevt. 1 dl fløde14 pillede perleløg 

Sådan laver du mørbradgryde:

Skræl kartoflerne, og kog dem i usaltet vand, til de er møre. Dræn vandet fra, og lad dem dampe helt tørre i gryden under låg. Mós dem med piskeris, og tilsæt smør og mælk. Smag mosen til din mørbradgryde til med salt.Dup imens kødet tørt med køkkenrulle, og krydr med salt og peber. Brun det i olie i en brandvarm stor gryde. Kødet til din mørbradgryde skal have godt med farve. Tag det op, tilsæt evt. lidt mere olie, og rist svampene i den varme mørbradgryde. Tilsæt hvidløg og timian til svampene, når de har taget farve. Hæld fonden på, og lad det koge op. Har du lyst kan du tilsætte fløde i din mørbradgryde, og lade det koge i 5 minutter. Kom kød og perleløg i gryden. Lad din mørbradgyde simre i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber, og servér din mørbradgryde med mos. 

TIP: Mørbradgryde kan serveres både som hurtig hverdagsmad eller som lækker gæstemad.