
Mad
Mini-scones med chokolade
18. december 2013af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Næsten klassiske, men med fuldkorn og i hapse-størrelse. Dejen kan laves dagen i forvejen, så du nemt har nybagte scones på morgenbordet
Mini-scones med chokolade (10-12 stk.) INGREDIENSER 125 g hvedemel 100 g groft hvedemel 50 g sukker 1 tsk. bagepulver ½ tsk. salt 75 g koldt smør 1 æg, pisket 3 spsk. mælk 75 g mørk chokolade, hakket mel til udrulning 1 æg til pensling 3 spsk. koldt vand Opskrift -sådan laver du mini-scones med chokolade 1- Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen. Skær smørret i terninger, og kom det i melet. Bland det med fingrene, til det ligner ”krummer”. Tilsæt æg, og bland forsigtigt mælk i. Dejen skal akkurat samles, men ælt ikke for meget (det kan kræve lidt mere mel eller lidt mere mælk). Kom chokolade i til sidst, og sæt dejen koldt i mindst 30 minutter. 2. Rul dejen ud til 2 cm’s tykkelse. Stik cirkler ud på 5-7 cm. Pisk æg og vand sammen, og pensl sconesene. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i 12-17 minutter, eller til de er gennembagte og gyldne. Lad dem køle lidt af på pladen. Servér dem gerne lune. TIP: Du kan selvfølgelig udelade chokolade i dine scones, hvis du synes, dagen er sød nok! PRØV OGSÅ: Grove scones med frugt og nødder