Mad

Madplan: Croque-madame

af Louisa Lorang 21. marts 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er croque-madame. Få opskriften her

Denne type sandwich - eller rettere herre-versionen: Croque-monsieur - dukkede op på parisiske menukort i ca. 1910.Jeg må indrømme, at selv om retten er i den forkerte ende af sundhedsbarometeret, så dukker den af og til også op på menukortet hjemme hos mig. For skøn mad er det bestemt!

Croque-madame til 2 personer (30 min.)

4 spsk. cremefraiche2 tsk. dijonsennep100 g revet gruyere eller Prima Donna4 skiver groft brød100 g god skinke2 æglidt olie til stegning100 g blandet salatolivenoliegod eddikesalt og peber

Rør cremefraiche, sennep og revet ost sammen, og fordel massen på to skiver brød. Top med skinke, og luk med de sidste skiver brød. Gril sandwicherne på en varm grillpande eller i en toaster. Steg imens to spejlæg i lidt olie på en varm pande. Anret toasterne med æg på, og servér straks med salat vendt med olie, eddike, salt og peber til.

TIP: Det er helt klart også en skøn ret på søndagens morgenbord.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Fredag