Mad
22. maj 2009Limemarineret laksecarpaccio med melonsalsa
Køb altid laks af god kvalitet. Det betaler sig, for smagen er så meget bedre. Hvis man marinerer laksen med lime, får den syrlighed – og det er lige det modspil, som er godt til fede fisk.
Af: Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: Ca. 15 min. + tid til marinering. Til 4 personer
200 g røget laks
i tynde skiver
1 rød chili
Saft af 1 limefrugt
Reven skal af
1 økologisk citron
Melonsalsa:
1 galiamelon
5 kviste frisk mynte
Tilbehør:
4 skiver groft brød, 200 g
1. Anret laksen på en tallerken. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Dryp med limesaft og drys reven citronskal over laksen sammen med chili. Dæk laksen til og lad den marinere i ca. 1 time.
2. Halvér melonen og skær den i kvarte. Fjern kerner og skræl. Skær melonen i små terninger. Hak den friske mynte og vend den med melonstykkerne.
3. Krydr laksen med salt og peber og servér den med melonsalsa og brød.
Server evt. laksen til brunch og prøv følgende tilbehør:
Se også
Mad