Lille pizza med svampe, spinat og feta
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: Ca. 30 min. + hæve- og bagetid.
12 stk.
Skøn lille pizza med spinat og feta
Dej:
20 g gær
1½ dl vand
1 tsk salt
225 g italiensk hvedemel
Fyld:
500 g svampe, gerne forskellige slags
250 g frisk spinat
1 spsk ekstra jomfruolivenolie til stegning
1 fed hvidløg
100 g fetaost
20 g pinjefrø
Salt og peber
1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt. Ælt hvedemel i dejen og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
2. Tænd ovnen på 250 grader - gerne varmluft.
3. Børst svampene rene. Skyl spinaten godt. Varm olien i en gryde og rist svampene, til de er gyldne. Tilsæt presset hvidløg og spinat. Tag gryden af varmen, så snart spinaten er faldet sammen.
4. Del dejen i 12 stykker og rul dem ud til runde stykker på ca. 10 cm i diameter. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir.
5. Top dejstykkerne med svampe og spinat. Smuldr fetaosten over og drys med pinjefrø. Krydr med salt og peber og bag minipizzaerne i ca. 8 min.
Energi pr. stk.: 120 kcal. Fordelt på: protein 17%, kulhydrat 53%, fedt 30%
Prøv også: