4 æg
170 g sukker
3 spsk. vand
½ tsk. hjortetaksalt
65 g hvedemel
95 g kartoffelmel
400 g frosne hindbær
50 g flormelis
½ l fløde
Glasur:
500 g flormelis
8 spsk. kakao
½-¾ dl friskbrygget kaffe
LÆS OGSÅ: Uimodståelig trøffel-lagkage
1½ dl solbærsaft
75 g chokolade,
lys eller mørk
125 g frisk hindbær
LÆS OGSÅ: Blåbærlagkage med hasselnødder
Varm ovnen op til 225°.
Pisk æggene godt. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk videre, til massen er skummende og let. Tilsæt vand. Sigt hjortetaksalt og de to slags mel sammen og vend det i dejen. Fordel dejen i 4 portioner på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i 6 min.
Rør de optøede hindbær sammen med flormelis. Pisk fløden stiv og vend den i hindbærmassen.
Rør en tyk glasur af flormelis, kakao og kaffe.
Hak chokoladen groft.
Læg en lagkagebund på et fad, dryp bunden med ⅓ af solbærsaften, fordel ⅓ af hindbærskummet ovenpå, drys ⅓ af chokoladen over. Læg endnu en bund over og gentag 2 gange.
Læg den sidste bund på og fordel glasuren på kagen, pynt med hindbær og servér.
Læs mere om: