Mad
30. april 2018

Lagkage med hindbærskum og chokolade

Vi elsker en god, hjemmelavet lagkage, og denne med et sommerligt tvist af hindbær er ingen undtagelse. Den lækre chokoladeglasur passer desuden perfekt til de syrlige hindbær.
Af: Camilla Zarah Lawes
Lagkage med hindbærskum og chokolade

Foto: Betina Hastoft

Vi elsker en god, hjemmelavet lagkage, og denne med et sommerligt tvist af hindbær er ingen undtagelse. Den lækre chokoladeglasur passer desuden perfekt til de syrlige hindbær.
6 min10 personer
Tid i alt 41 min
Annonce

Ingredienser:

4 æg

170 g sukker

3 spsk. vand

½ tsk. hjortetaksalt

65 g hvedemel

95 g kartoffelmel

Hindbærskum:

400 g frosne hindbær

50 g flormelis

½ l fløde

Glasur:

500 g flormelis

8 spsk. kakao

½-¾ dl friskbrygget kaffe

LÆS OGSÅ: Uimodståelig trøffel-lagkage

Desuden:

1½ dl solbærsaft

75 g chokolade,
lys eller mørk

Pynt:

125 g frisk hindbær

LÆS OGSÅ: Blåbærlagkage med hasselnødder

Sådan laver du lagkagen:

Varm ovnen op til 225°.

Pisk æggene godt. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk videre, til massen er skummende og let. Tilsæt vand. Sigt hjortetaksalt og de to slags mel sammen og vend det i dejen. Fordel dejen i 4 portioner på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i 6 min.

Rør de optøede hindbær sammen med flormelis. Pisk fløden stiv og vend den i hindbærmassen.

Rør en tyk glasur af flormelis, kakao og kaffe.

Annonce

Hak chokoladen groft.

Læg en lagkagebund på et fad, dryp bunden med ⅓ af solbærsaften, fordel ⅓ af hindbærskummet ovenpå, drys ⅓ af chokoladen over. Læg endnu en bund over og gentag 2 gange.

Læg den sidste bund på og fordel glasuren på kagen, pynt med hindbær og servér.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.