Mad

Labskovs med selleri

af Louisa Lorang 24. november 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er labskovs med selleri. Få opskriften her

Jeg har brugt bov til min labskovs, men du kan også sagtens bruge bryst eller klump. Det oprindelige navn var faktisk lobeskobes, men retten kaldes i dag korrekt for labskovs.300 g kalvekød i terningervand1 stort løg, hakket20 sorte peberkorn3 laurbærblade1 tepose el. gaze300 g kartofler i terninger½ knoldselleri i terninger1-2 spsk. koldt smørsaltENDVIDERE:masser af hakket purløgsyltede rødbederrugbrødKom kalvekødet i en gryde, og dæk det med vand. Lad det koge op; skum eventuelle urenheder af, og tilsæt løget.Fyld peberkorn og laurbærblade i en tepose; luk den, og kom den i gryden.Lad kødet simre under låg i ca. 45-60 minutter, eller til det er knapt mørt. Tjek undervejs, om der mangler vand.Tilsæt kartofler og selleri, og lad det koge under låg i yderligere 20-25 minutter, eller til sellerien er udkogt og kartoflerne møre.Kassér teposen, og vend forsigtigt det kolde smør i. Smag til med salt.Servér straks labskovsen med masser af purløg, rødbede og rugbrød til.TIP: Lav gerne en dobbelt portion, når du nu er ude i slowfood. Det er dejligt til efterårsgæster, til dagen efter eller til at have liggende i fryseren til en travl dag.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER