Mad
12. december 2019

Kyllingelår med waldorfsalat

Den klassiske waldorfsalat passer godt som tilbehør til kylling og er et sprødt og friskt indslag på menuen. Her får du opskriften på kyllingelår med waldorfsalat.
Af: Emma Martiny
Opskrift på Kyllingelår med waldorfsalat

Foto: Winnie Methmann

Den klassiske waldorfsalat passer godt som tilbehør til kylling og er et sprødt og friskt indslag på menuen. Her får du opskriften på kyllingelår med waldorfsalat.
1 t og 5 min4 personer

Kyllingelår:

  • 4 kyllingeoverlår
  • 1 spsk. Olivenolie
  • Salt og peber

Waldorfsalat:

  • 4 stilke bladselleri
  • 2 æbler
  • 300 g stenfri vindruer
  • 75 g valnøddekerner

Yoghurtdressing:

  • ½ usprøjtet citron
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk. Honning
  • Salt og peber

Til servering:

  • 1 groft brød
Annonce

Opskrift – sådan laver du kyllingelår med waldorfsalat

Tænd ovnen på 200°. Smør kyllingelårene ind i olie, og krydr med salt og peber. Læg lårene i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i 35-40 minutter, indtil kødet er gennemstegt og skindet sprødt.

Waldorfsalat:
Rens og skær bladselleri i tynde skiver. Skyl og skær æbler i tern. Skyl og halvér vindruerne, og bland dem sammen med bladselleri og æbler i en skål. Rist valnøddekernerne let på en tør pande, og stil dem til side.

Yoghurtdressing:
Riv citronskallen fint, og pres citronsaften. Rør citronskal og -saft sammen med de øvrige ingredienser, og vend dressingen i waldorfsalaten. Drys med ristede valnødder.

Servering:
Servér kyllingelår med waldorfsalat og groft brød.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplaner.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.