Mad
1. juli 2021

Kyllingedeller med courgetter og nødder

Revet courgette gør farsen saftig og samtidig sund. De små kyllingedeller kan spises med mange slags tilbehør, eller til frokost med gnavegrønt.
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/6fcef712e3bf42f1a37eab16dc71a034.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Revet courgette gør farsen saftig og samtidig sund. De små kyllingedeller kan spises med mange slags tilbehør, eller til frokost med gnavegrønt.
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 spsk. durummel (eller alm. hvedemel)
  • 1 stort æg
  • 300 g groftrevet courgette
  • 1 stor håndfuld frisk merian eller basilikum
  • evt. ½-1 dl mælk
  • salt og kværnet peber
  • 50 g hakkede hasselnødder eller pinjekerner
  • neutral olie til stegning (f.eks. vindruekerneolie)

Salat:

  • 1 revet courgette
  • 1 spidskål i tynde strimler
  • 1 tsk. lys vineddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • persille eller dild
Annonce

Opskrift - sådan laver du kyllingedeller med courgetter og nødder

  1. Rør en god fast fars, og lad den stå i ½ time. Courgetterne afgiver lidt væde, så pas på med ikke at røre for meget mælk i farsen.
  2. Lav salaten imens: Vend den snittede kål med eddike og salt. Lad det stå i 10 minutter.
  3. Vend courgette og olie i, og smag evt. til med friskhakket persille eller dild.
  4. Varm et godt lag olie op i en wok eller dyb pande. Form små frikadeller af farsen, og steg dem gyldne i olien.
  5. Ikke for mange ad gangen, så koger de og suger for meget af fedtstoffet.
  6. Læg dellerne til afdrypning på køkkenrulle. Servér dem sammen med salaten.

Prøv også at lave disse Italian wraps

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.