Koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat
7. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat, der er lavet i en fart.
4 personer
Koteletter
4 koteletter med skaft
lidt olie til stegning
salt og friskkværnet peber
½ frisk rød chili
Ovnstegte kartofler
700 g små kartofler
2 spsk. olivenolie
salt
Avocadosalat
2 modne avocadoer
saft af 1 citron
½ agurk
2 røde peberfrugter
4 forårsløg
½ bundt frisk koriander
4 spsk. olivenolie
Opskrift - sådan laver du koteletter med ovnstegte kartofler og avocadosalat
Ovnstegte kartofler: Skrub kartoflerne, og halvér de største. Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt. Steg dem møre og sprøde i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter.
Koteletter: Steg koteletterne i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side. Tag dem fra varmen, og krydr med salt, peber og tynde skiver chili.
Avocadosalat: Del avocadoen, fjern stenen, og tag kødet ud med en teske i små halvcirkler. Pres citronsaft over. Skyl og skær agurk og peberfrugter i små tern. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå. Vend avocado, agurk, peberfrugt og forårsløg sammen med plukket koriander, og dryp med olie. Servér som tilbehør til koteletter og ovnstegte kartofler.