Mad

Koteletter med lun sellerisalat

af Louisa Lorang 6. december 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er koteletter med lun sellerisalat. Få opskriften her

1 lille knoldselleriskal af 1 økologisk citron, i tynde strimlersaft af 1 citron½ dl flydende honning1 spsk. knuste dildfrø1 spsk. hakket ingefær1 spsk. knust spidskommen3 fed hvidløg i tynde skiverolivenoliesalt100 g rucola½ bundt bredbladet persille, hakket (gem evt. lidt til torsdag)ENDVIDERE:2 svinekoteletter, gerne på benlidt olie til stegningsalt og peber

Skær skrællen af sellerien, og skær knolden i grove både eller terninger. Kom dem i et ovnfast fad sammen med citronskal, citronsaft og honning.Rist dildfrø, ingefær, spidskommen og hvidløg i en smule olivenolie på en varm pande i ca. 2 minutter, til det begynder at dufte. Kom det på sellerien. Krydr med salt. Krøl et stykke bagepapir, og gør det lidt vådt. Læg det over sellerien, og bag den i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter. Vend rundt undervejs. Den må gerne have lidt bid. Vend den varme selleri med rucola og persille lige inden servering.Steg koteletterne i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt og peber. Servér straks med lun sellerisalat.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER