Mad

Koteletter med lun sellerisalat

Ugens onsdagsopskrift er koteletter med lun sellerisalat. Få opskriften her







1 lille knoldselleri
skal af 1 økologisk citron, i tynde strimler
saft af 1 citron
½ dl flydende honning
1 spsk. knuste dildfrø
1 spsk. hakket ingefær
1 spsk. knust spidskommen
3 fed hvidløg i tynde skiver
olivenolie
salt
100 g rucola
½ bundt bredbladet persille, hakket (gem evt. lidt til torsdag)
ENDVIDERE:
2 svinekoteletter, gerne på ben
lidt olie til stegning
salt og peber

Skær skrællen af sellerien, og skær knolden i grove både eller terninger. Kom dem i et ovnfast fad sammen med citronskal, citronsaft og honning.
Rist dildfrø, ingefær, spidskommen og hvidløg i en smule olivenolie på en varm pande i ca. 2 minutter, til det begynder at dufte. Kom det på sellerien. Krydr med salt. Krøl et stykke bagepapir, og gør det lidt vådt. Læg det over sellerien, og bag den i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter. Vend rundt undervejs. Den må gerne have lidt bid. Vend den varme selleri med rucola og persille lige inden servering.
Steg koteletterne i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt og peber. Servér straks med lun sellerisalat.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Mandag TirsdagTorsdagFredag

Læs mere om: