Annonce
Mad
12. november 2021

Kold ærtesuppe med mynteskum

Dejlig frisk og enkel suppe med sødlig smag af ærter. Smager bedst kold, men kan spises varm eller lun. Brug en lille mælkeskummer til at lave mynteskummet. Den fås ganske billigt og er uundværlig til mange ting.
Af: Susanne Palmqvist
kold ærtesupppe

Foto: Anders Schønnemann

Dejlig frisk og enkel suppe med sødlig smag af ærter. Smager bedst kold, men kan spises varm eller lun. Brug en lille mælkeskummer til at lave mynteskummet. Den fås ganske billigt og er uundværlig til mange ting.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g friskbælgede ærter
  • 2 nye løg i fine terninger
  • 1½ spsk. let olivenolie
  • 2-3 dl hønsebouillon
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk. friske myntebladesalt
  • peber
Annonce

Kold ærtesuppe med mynteskum

  1. Bælg ærterne. Hak løgene fint. Svits dem let i olien. Kom ærterne i, og lad dem simre i 4 minutter. Tilsæt den varme bouillon og 1 dl af mælken. Lad det koge i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og blend suppen helt fint. Smag suppen til med salt og lidt peber. Køl den helt af i køleskab.
  2. Skyl og hak mynten, og hæld mælken over. Lad det trække i 1 time. Si det.
  3. Lige før servering: Varm mælken op til ca. 80° (den må ikke koge). Pisk den til skum med en lille mælkeskummer eller blenderstaven. Servér den kolde suppe i små skåle med en skefuld skum på toppen.

TIP: Kog ikke ærterne for meget, så går det både ud over smagen og den grønne farve.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.