Kogte pærer i cremesauce
Foto: Bjørn Jakobsen
En lækker dessert med pærer, vindruer og en sød cremesauce med vanilje og muskat.
Kogte pærer i cremesauce (TID: CA. 40 MIN.)
Hvor længe pærerne skal koge, afhænger af hvilken sort du bruger - og hvor modne de er. Nogle skal blot have et lille opkog, andre 15 min.
50 g sukker
250 g stenfri druer
50 g mandler 1 æg
2 dl mælk
¼ dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
75 g sukker
1 spsk mel
1 spsk citronsaft
1 tsk skal af øko-citron
Muskatnød
Fremgangsmåde
Skræl og halver pærerne, fjern kernehuset og kog dem møre i sukker og vand, der netop dækker.
Skyl druerne, dup dem tørre og kog dem med det sidste minut.
Rist mandlerne på en tør pande, til de tager farve.
Pisk ægget sammen og pisk mælk og fløde i. Pisk vanilje, sukker og mel i.
Hæld cremen i en gryde og varm op under omrøring. Pisk, til cremen tykner.
Smag til med citronsaft og -skal samt lidt revet muskat.
Server saucen varm eller afkølet til de kogte frugter og pynt med mandler.
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag til opskriften i kommentarfeltet forneden.
Her får du 5 lækre opskrifter til mad med pærer!
Kylling med pærer Pæretoast Rødvinsyltede pærer Kogte pæreri cremesauce Pærekage
Ved du, at...
3/4 af pærerne fra danske frugtplantager er Clara Frijs, der tilmed er af dansk oprindelse. Det er en saftig, sød pære med en fin, tynd grøn eller gullig skal og med fast, sprødt kød.
I supermarkeder fås også hyppigt Alexander Lucas, typisk fra Holland, der ligner Clara Frijs, samt den matgrønne Conference med rustagtig skræl.
Find hvad du skal bruge til bagning og syltning i SØNDAGs webshop
glas fra Bloomingville Rød springform i silikone
fra Lékué