Rødvinsyltede pærer

22. august 2011
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Pærer, ost og nødder er et forrygende miks – og en dejlig afslutning på en middag.


Pærer, ost og nødder er et forrygende miks - og en dejlig afslutning på en middag.





Rødvinsyltede pærer (TID: CA. 30 MIN.)

Ingredienser Fremgangsmåde 6 pærer
2 dl blåbærsaft, f.eks. Søbogaard
3 dl rødvin
100 g valnødder
2 spsk honning
Blåskimmelost, f.eks.
Cumulus fra Naturmælk
Lagret gouda
Skræl pærerne, lad stilken sidde. Stil frugterne oprejst i en lille gryde.

Hæld saft og vin over og kog dem møre - ca. 10 min., afhængig af sort og modenhed.

Rist valnødderne på en tør pande, til de netop tager farve. Hæld honning over.

Lad det simre 1 min. og hæld nødderne ud på bagepapir.

Server de lune pærer til ost sammen med nødderne.



Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag til opskriften i kommentarfeltet forneden.



Her får du 5 lækre opskrifter til mad med pærer!

Kylling med pærer Pæretoast Rødvinsyltede pærer Kogte pærer
i cremesauce
Pærekage




Ved du, at...

3/4 af pærerne fra danske frugtplantager er Clara Frijs, der tilmed er af dansk oprindelse. Det er en saftig, sød pære med en fin, tynd grøn eller gullig skal og med fast, sprødt kød.

I supermarkeder fås også hyppigt Alexander Lucas, typisk fra Holland, der ligner Clara Frijs, samt den matgrønne Conference med rustagtig skræl.
















Find hvad du skal bruge til bagning og syltning i SØNDAGs webshop

Bagefolie fra Lékué


Pris: 199,00 kr. 6 stk. franske marmelade-
glas fra Bloomingville

Pris: 149,00 kr. Rød springform i silikone
fra Lékué

Pris: 269,00 kr.