Ingefærshot med gurkemeje og havtorn
Mad

Ingefærshot med gurkemeje og havtorn

1. januar 2020
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth.
Ingefærshots er noget der kan mærkes, når der skal vitaminer indebords. Lav ingefærshot med gurkemeje og havtorn som brænder godt igennem. Få opskriften her
1 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 175 g frisk ingefær
  • 50 g gurkemejerod
  • 2 usprøjtede citroner
  • 100 g havtorn (kan sagtens være frosne)
  • 1 appelsin
  • 5 dl vand
  • 50 g rørsukker

Sådan laver du ingefærshot med gurkemeje og havtorn

  1. Skræl ingefær og gurkemeje, og skær det i mindre stykker.
  2. Hæld ingefær, gurkemeje, havtorn samt skal og saft af citron og appelsin i en gryde.
  3. Hæld vandet over, kog det op, og lad det simre i 20 minutter under låg.
  4. Tilsæt sukkeret, og lad det simre videre i endnu 10 minutter.
  5. Lad det køle helt af, sigt væsken, og hæld den på flaske. Opbevar den køligt i op til 2 uger.

TIP: Gurkemeje smitter noget så gevaldigt af, så brug handsker og et skærebræt, der kan tåle det, når du arbejder med det.

Her få du flere vitamrige opskrifter

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også