Ingefærshots er noget der kan mærkes, når der skal vitaminer indebords. Lav ingefærshot med gurkemeje og havtorn som brænder godt igennem. Få opskriften her
1 personer
Tid i alt 45 min
DET SKAL DU BRUGE
175 g frisk ingefær
50 g gurkemejerod
2 usprøjtede citroner
100 g havtorn (kan sagtens være frosne)
1 appelsin
5 dl vand
50 g rørsukker
Sådan laver du ingefærshot med gurkemeje og havtorn
Skræl ingefær og gurkemeje, og skær det i mindre stykker.
Hæld ingefær, gurkemeje, havtorn samt skal og saft af citron og appelsin i en gryde.
Hæld vandet over, kog det op, og lad det simre i 20 minutter under låg.
Tilsæt sukkeret, og lad det simre videre i endnu 10 minutter.
Lad det køle helt af, sigt væsken, og hæld den på flaske. Opbevar den køligt i op til 2 uger.
TIP: Gurkemeje smitter noget så gevaldigt af, så brug handsker og et skærebræt, der kan tåle det, når du arbejder med det.