
Mad
Hylde-toddy med rom og lakrids
19. december 2013af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Hyldebærsaft smager bare så godt. Prøv den til en varm toddy med mørk rom og lakrids. Det er altså godt. Har du ikke lakridssirup, kan du krydre med stjerneanis, som også giver en fin lakridssmag
Hylde-toddy med rom og lakrids 4 glas
INGREDIENSER
4 dl hyldebærsaft (f.eks. Rynkeby) 3 dl vand 1 dl mørk rom eller cognac 4 skiver økoappelsin eller økocitron 1 spsk. lakridssirup (f.eks. fra Bülow eller Karlsens) eller 3 stjerneanis evt. lidt mørkt rørsukker til at søde med Opskrift - sådan laver du hylde-toddy med rom og lakrids 1. Bring hyldebærsaft, vand og citrusskiver næsten til kogepunktet. Sluk, og rør rom og lakridssirup i (eller kog stjerneanis med). Smag det til, om du ønsker det mere sødt (rom er sødt, men det er cognac ikke, så prøv dig frem). 2. Servér drikken i varmesikre glas eller kopper. PRØV OGSÅ: Ulrikkes gløgg