
1. Rør gæren ud i vandet, til den er opløst. Tilsæt honning, olie, salt, havregryn og grahamsmel, og rør godt. Tilsæt hvedemelet, lidt ad gangen, og ælt dejen blød og smidig. Lad dejen hæve i en skål dækket med et rent og fugtigt viskestykke på et lunt sted i 1 time.
2. Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og form den til et brød. Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys lidt mel på. Skær nogle dybe snit i brødet med en skarp kniv, så der dannes et ternet mønster. Lad brødet hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter. Varm ovnen op til 250°.
3. Bag brødet i ovnen i 5 minutter ved 250° og derefter i 15 minutter ved 200°, til det er gennembagt og har fået en let gylden farve. Afkøl brødet på en rist.
PRØV OGSÅ: Koldhævet grydebrød
Læs mere om:
Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.