Hovedretter

Vietnamesiske forårsruller med steak

Ugens fredagsopskrift er vietnamesiske forårsruller med steak. Få opskriften her

Vietnamesiske forårsruller med steak til 2 personer (25 min)

Jeg kan godt li’ mad, man selv skal samle ved bordet. Det giver lange, hyggelige middage og er perfekt til en fredag.
Rispapir kan i øvrigt købes i velassorterede supermarkeder eller hos asiatiske købmænd.
 
INGREDIENSER
1-2 gode bøffer
lidt olie
salt og peber
2 gulerødder i tynde strimler
lidt sprød salat
1 avocado i skiver
lidt lime
plukket mynte
plukket koriander
½ bundt forårsløg i tynde skiver
rispapir
 
CHILISAUCE
¼ dl limesaft
¼ dl fiskesauce
1-2 spsk. sukker
1 hakket rød chili
 
Opskrift - sådan laver du vietnamesiske forårsruller med steak
 
1. Steg bøfferne i lidt olie på en varm pande. Jeg foretrækker dem medium. Krydr med salt og peber.
 
2. Anret skiver af bøf, gulerødder i strimler, sprød salat, avocado, lime, mynte, koriander og forårsløg, og servér med rispapir og et fad med vand ved bordet. Rør chilisaucen sammen, og giv den til, og saml selv fine ruller med lidt af hvert i ved bordet.
 
TIP: Vælg en dejlig sprød salat til dine vietnamesiske forårsruller, f.eks. hjertesalat, romainesalat eller iceberg.