DET SKAL DU BRUGE
4 tunbøffer a 150 g
olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
MANGOSALAT
1 agurk
2 modne mangoer
2 tomater
1 lille bundt frisk koriander
2 friske røde chilier
½ rødløg
1 fed hvidløg
SYRLIG DRESSING
saft af 1 limefrugt
1 spsk. brun farin
1 spsk. olivenolie
1 tsk. sojasauce
1 spsk. appelsinsaft
salt og friskkværnet peber
NYE KARTOFLER
½ kg nye kartofler
salt
1 potte dild
Opskrift - sådan laver du tunbøffer med mangosalat og nye kartofler
1. Mangosalat: Skræl agurken, og flæk den på langs. Fjern kernerne med en ske, og skær agurken i små tern. Skræl mangoerne; fjern stenen, og skær frugtkødet i små tern. Skyl tomaterne; fjern kernerne, og skær tomaterne i tern. Hak koriander groft. Rens chilierne, og hak dem fint. Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Bland det hele i en skål.
2. Syrlig dressing: Rør alt til dressingen sammen, og vend den i mangosalaten.
3. Nye kartofler: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
4. Steg tunbøfferne på en pande i lidt olie. Krydr med salt og peber. Steg dem i 2-3 minutter på hver side – de skal være helt rosa i midten. Servér med mangosalsa på toppen og nye kartofler drysset med dild.